Geld verdienen met bloggen

Bloggen is een uitstekende manier om jouw websitebezoekers te voorzien van nieuwtjes, informatie en vermaak, maar óók een uitstekende manier om wat bij te verdienen. Bezit jij een platform en wil je geld verdienen met betaalde samenwerkingen? Dan is een samenwerking met Aspen Media House een laagdrempelige manier om daarmee te beginnen. We leggen je graag uit hoe betaald bloggen werkt, wat de mogelijkheden zijn en hoe jij jezelf als publisher in ons uitgebreide blognetwerk aanmeldt. Lees je mee?

 

Ons publicatienetwerk

Wil je eenvoudig geld verdienen met bloggen? Dan is Aspen Media House dé partij voor jou. Als expert in SEO en volledig ontzorger op het gebied van linkbuilding zijn wij continu op zoek naar nieuwe platformen (publishers) waarop wij waardevolle backlinks voor onze klanten en partners kunnen plaatsen. Ons publicatienetwerk beslaat momenteel al ruim 300.000 publicatiemogelijkheden, maar om een gevarieerd en relevant backlinkprofiel aan te kunnen bieden is meer altijd beter. Dus bezit jij een blog en wil je graag een extraatje bijverdienen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Het bloggen van nu

Weblogs bestaan al bijna net zo lang als het internet en werden oorspronkelijk gebruikt als chronologische online reisverslagen of dagboeken met persoonlijke updates. Tegenwoordig is het begrip ‘blog’ een stuk breder geworden. Blogplatformen worden door zowel particuliere bloggers als zakelijke accounts gebruikt als medium om nieuwtjes, kennis, inspiratie en informatie over te brengen aan hun bezoekers. De inhoud van de artikelen is doorgaans informatief, inspirerend of amuserend van aard, maar kan ook een commerciële ondertoon hebben.

Blogs zijn een handig middel om meer interactie met je bezoekers te creëren. Lezers kunnen commentaar achterlaten onder elk artikel, waar de blogger vervolgens weer op kan reageren. Bovendien laat je met jouw artikelen een zekere vorm van expertise zien. Als je regelmatig waardevolle kennis en informatie deelt met je publiek, dan zullen ze je op den duur als autoriteit op de gekozen onderwerpen gaan beschouwen en bouw je een grotere naamsbekendheid op.

Hoe verdien je geld met een blog?

Je verhoogt met bloggen de interactie met je publiek en je beïnvloed jouw branche, maar wist je ook dat je met bloggen de getallen op je bankrekening kunt verhogen? Betaald bloggen is voor veel blogbeheerders een mooie manier om een zakcentje bij te verdienen. Maar blogs schrijven voor geld, hoe zit dat precies in elkaar en waar begin je?

Het startpunt: optimaliseren voor de zoekmachine

Vindbaarheid is de sleutel tot online succes. Dit geldt voor alle vormen van online verkeer: voor commerciële websites en webshops, maar ook voor blogwebsites. Als jouw doelgroep je niet kan vinden in de zoekresultaten, hoe komen ze dan immers bij jouw unieke content terecht? Je zichtbaarheid kun je op verschillende manieren vergroten, bijvoorbeeld met behulp van organische zoekmachineoptimalisatie, oftewel SEO. Zoekmachineoptimalisatie is een langdurig en uitgebreid proces waarover we je graag alles uitleggen, maar voor nu zoomen we even in op één belangrijk onderdeel daarvan: autoriteit.

Om te bepalen welke websites er bovenaan in de zoekresultaten mogen staan, gebruiken zoekmachines als Google verschillende complexe algoritmes en metrics. Een belangrijke factor bij het afwegen van jouw positie is de autoriteit van jouw website; een soort betrouwbaarheids-score die Google toekent aan jouw domein. Deze waarde bouw je op met behulp van externe links vanaf andere websites naar de jouwe, die naar de zoekmachine communiceren dat jouw platform een waardevolle en betrouwbare bron van informatie is.

Simpel gezegd: hoe meer backlinks jij ontvangt van relevante websites, des te hoger is je autoriteit en des te belangrijker Google je vindt. En hoe hoger op hun beurt de autoriteit van de websites die naar jou linken is, des te zwaarder wegen hun links naar jouw domein toe mee.

Blogs en linkbuilding

Om hun domeinautoriteit eigenhandig te verhogen, zetten veel websites linkbuilding in. Met linkbuilden ben je actief bezig met het vergaren van een zo gevarieerd en natuurlijk mogelijk backlinkprofiel.

Het is onlogisch om in een artikel over kinderkleding een linkje te plaatsen dat naar een webshoppagina voor gereedschap verwijst, en Google begrijpt dat soort taferelen maar al te goed. Het is daarom essentieel dat het onderwerp van een artikel goed aansluit op de pagina waar naartoe gelinkt wordt. Backlinks van irrelevante websites hebben geen positief effect op je domeinautoriteit en kun je beter achterwege laten. Bovendien hebben meerdere backlinks vanaf dezelfde website – hoe goed en relevant ze ook zijn – voor de zoekmachine weinig meerwaarde. Voor het beste resultaat zijn de links daarom telkens afkomstig van een ‘vers’ domein.

Dit houdt in dat je voortdurend op zoek bent naar nieuwe platformen om relevante externe links op te plaatsen. Blogwebsites zijn hier bij uitstek geschikt voor, omdat ze regelmatig nieuwe content posten. Blogplatformen kunnen een breed scala aan verschillende thema's omvatten (zoals lifestyle, interieur en DYI) of zijn juist gespecialiseerd in één onderwerp of markt. Wat voor blog je ook hebt, de kans is groot dat er meer dan genoeg webshops zijn die van jouw domeinautoriteit, frequente aanwas aan content en relevantie willen profiteren.

Betaald bloggen? Zo doe je dat

Er zijn verschillende manieren om met bloggen geld te verdienen. Scoort jouw blog bijvoorbeeld goed in Google dan trek je natuurlijkerwijs een groot aantal bezoekers aan. In zo’n geval kun je verschillende middelen inzetten om uit je lezers een extra slaatje te slaan, zoals advertenties en affiliate marketing.

Daarnaast kun je slim gebruikmaken van de SEO-strategie van andere bedrijven. Je kunt ervoor kiezen om van tijd tot tijd een betaald artikel op je platform te plaatsen, waarin je met een specifieke anchortekst linkt naar de gewenste webpagina van de opdrachtgever. Je kunt daarvoor zelf op zoek gaan naar websites die hun backlinks tegen een vergoeding kwijt willen op jouw weblog. Dit kost in de regel een hoop tijd, moeite en onderhandelingen.

Makkelijker is om een samenwerking aan te gaan met een tussenpartij. Aspen Media House is de schakel tussen een groot aantal opdrachtgevers en een uitgebreid publicatienetwerk met publishers zoals jij. Onze klanten en partners werken in uiteenlopende branches, dus op elk terrein hebben wij onophoudelijk voldoende kwalitatieve publishers nodig.

Eenvoudig geld verdienen met bloggen via Aspen Media House

Als publisher bij Aspen Media House kun je rekenen op een doorlopende samenwerking. Tijdens onze samenwerking vragen wij tegen betaling relevante links naar de websites van onze klanten en partners aan die gepubliceerd worden op jouw blog of website. Wij leveren daarbij de URL en de anchortekst aan, en geven je ook ter inspiratie het onderwerp van de tekst. Geen zorgen, je mag je creativiteit de vrije loop laten! Als jij op een andere manier onze URL en anchor beter kwijt kunt, dan is dat ook helemaal prima. Laat je het artikel liever door een ander schrijven? Ook dat kan, wij kunnen ook een kant-en-klare tekst aanleveren die op jouw platform geplaatst wordt.

Aspen Media House werkt volgens een self-billing-system, zodat jij niet continu zelf achter je facturen aan hoeft. Zodra jij onze aanvraag verwerkt hebt en deze online gezet is, doen wij automatisch de uitbetaling via onze tooling – wel zo makkelijk.

Het enige dat wij van jou verwachten is dat je blogplatform of website naast betaalde artikelen ook regelmatig reguliere content (zonder SEO-links) plaatst. Daarnaast kijken we natuurlijk naar de autoriteit (DR) van je domein en maken we een inschatting of jouw thema's aansluiten op onze partners en klanten.

Voordelen voor jou

Publisher worden bij Aspen Media House levert jou verschillende voordelen op. Dit is wat wij jou bieden:

 • Makkelijk verdienmodel: extra geld met het platform dat je toch al had
 • Tijd besparen: niet zelf op zoek naar opdrachtgevers
 • Samenwerkingen met gave merken
 • Veel vrijheid en eigen inbreng
 • Wij regelen de facturatie automatisch

Als je eenmaal bent aangemeld in ons systeem, dan gaat de rest vanzelf. Het hele proces vindt eenvoudig en snel plaats in onze inhouse publisher-portal, van opdracht tot uitbetaling. Benieuwd hoe dat eruitziet? Bekijk onze instructievideo voor een blik achter de schermen.

Samenwerken? Aspen Media-publisher in 6 stappen

Heb je interesse in een samenwerking? In slechts 6 simpele stappen ga jij aan de slag als nieuwe publisher bij Aspen Media House.

 1. Meld je gratis aan als publisher
 2. Deel je gegevens met ons
 3. Wij nemen contact met je op
 4. Ontvang aanvragen
 5. Plaats de aangevraagde tekst op je blog/website
 6. Ontvang automatisch je betaling

Neem contact met ons op voor meer informatie en meld je gratis en vrijblijvend aan als publisher!

Meld je gratis aan als publisher!